Lenzen

Bent u uw bril beu ?
Is sporten met een bril niet altijd even makkelijk ?
Wil u er eens helemaal anders uitzien ? Wil u eens vrije keuze hebben in zonnebrillen zonder telkens te moeten denken of er wel correctie in kan ?

Lenzen kunnen hier een oplossing bieden. Verstandig lenzen dragen begint bij uw opticien en niet bij een grootwarenhuis !

Sinds 2013 maken wij deel uit van het START TO LENS programma . Dit houdt in dat u zekerheid hebt dat uw lenzen op een professionele manier worden aangepast . U kan hiervoor een afspraak maken .
U kan dus bij ons terecht voor lenzen en onderhoudsprodukten .

Niet iedereen kan lenzen dragen . Daarom gaan we tijdens een kort gesprek bekijken of u in aanmerking komt .
We gaan hierbij na of uw ogen voldoende traan bevatten om comfortabel lenzen te dragen ( Shirmer-test) en ook of de kwaliteit van uw traanfilm in orde is ( BUT – test)

Niemand heeft dezelfde vorm van oog en daarom gaan wij ook bepalen welke kromming en diameter u nodig heeft in uw lenzen . Ook voor de momenteel zeer populaire wegwerplenzen is dit noodzakelijk !
Dit is allemaal zeer belangrijk want een slecht aangepaste lens kan voor ZEER veel problemen zorgen ( oogontsteking, beschadiging van de oogbol,….) die in sommige gevallen onomkeerbaar zijn .
Na we dit alles hebben gedaan gaan we nakijken welke correctie u nodig heeft in uw lenzen .
Deze zal in de meeste gevallen verschillen van uw brilcorrectie .
Na het inzetten van de lenzen kan u deze 2 weken uitproberen volgens een vooropgesteld draagschema en krijgt u allerhande tips mee voor het onderhoud van uw lenzen.
U kan kiezen uit zachte daglenzen, 14-daagse lenzen, maandlenzen of meer-jaar lenzen of halfharde lenzen . Het type van lens wordt samen met ons besproken en is weer afhankelijk van de conditie van uw oog en de draagfrequentie . Wij bieden alle merken aan, maar werken hoofdzakelijk met Johnson&Johnson ACUVUE OASYS .

Ook verzorgen wij de nacontroles van uw lenzen . Het is zeer belangrijk dat uw lenzen regelmatig worden nagekeken op sterkte en parameters zodat eventuele veranderingen tijdig kunnen worden opgemerkt .
Indien wij tijdens de test iets anders aan uw ogen opmerken , verwijzen wij u graag door naar de oogarts .

Een nieuwe lensaanpassing kost u 20 € waarvan u nog een deel terugbetaald krijgt van uw ziekenfonds .

Een nacontrole kost u 10 € .